Ensimmäisten kurssien esittelyt ja avausluennot takana. Samalla tuli käytyä hieman juttelemassa ulkopuolisen tiedekuntatahon kanssa mahdollisista opinnoista ja säädöistä. Siis, kun lopulta löysin tiedekunnan. Ihme sokkelo tuo kompleksi omatoimisella tarkastelulla ilman aiempaa kokemusta. Alakuppila on ollut tuttu vain käsitteenä ja tuli sekin löydyttyään testattua. Ei ainakaan mainettaan huonompi paikka, hieno miljöö ihanmihinvaan.

Opiskelusta ja opinnoista jäi nyt ensimmäisenä mieleen noin kaksi sanaa merkityksineen: Motivaatio ja Työ. Eipä sinänsä yllätä, onneksi peruskurssit eivät sisällä kovasti ulkoluettavaa ylimitoitetuista kirjallisista teoksista, vaikka niiden lukua oheislukemistoina suositellaankin. Ohjelmoinnin parissa työsarkaa on edessä sitten sitäkin enemmän..

Tämän päivän kursseille on myös ihan hyvät lähtökohdat aiempien suoritusten perusteella, joten eiköhän näistä selvitä, kunhan pitää hyvän rytmin päällä. Toisin sanoen, motivaatio tehdä töitä on ainakin toistaiseksi kunnossa ja tätä voi ruokkia lähinnä sopivilla onnistumisen elämyksillä. Ja niitähän pitäisi koodaushommissa olla tarjolla, eikö niin?

Tuo humaanimpi lähestymistapa tekniikkaan tuli heti tänään vastaan avokämmenen lailla, kun luennoija suorin sanoin kritisoi asioiden kehittämistä tekniikan ehdoilla. OK, onhan siinä tietyt ongelmakohtansa, mutta jos uusia teknologioita ei edes kokeilla "koska se muuttaa elämämme radikaalisti", ei tekniikkakaan kehity ja samalla voisimme vieläkin elää sitä parasta mahdollista 50-luvun meininkiä puhelimen ja Postin varassa. Oma mielipiteeni uusille teknologioille on se, että kaikelle tarpeelliselle on tarpeensa ja paikkansa; kun uusia, tällä hetkellä täysin kuvittelun ulottumattomissa olevat teknologiat kehittyvät ja tulevat käyttöön, niiden pitääkin kehittää tarve tulla käytetyksi. Esimerkiksi voidaan ottaa tuosta läheltä perinteinen matkapuhelin tai vaikkapa televisio aikoinaan.

Viikon opiskelut olivatkin käytännössä siinä. LaKi lähti hieman turhan perusteista liikkeelle (niinkuin sen pitikin) ja toisaalta huomisen kalvot eivät sen pahemmilta näyttäneet vielä. Perinteinen syysflunssakin yrittää kovasti kolkutella, joten eiköhän ole parempi ottaa pari päivää rauhassa viikonlopun keikkahommia ja ensi viikon hieman ryhdikkäämpää työmäärää varten.

Päivän saldo noin 4 tuntia.

Testimoodi TM.

Kiitämme: 
uutta ja viihtyisää opiskeluympäristöä ja sen sijaintia
uusia juttuja
innostusta koodata ja kehittää toimivia ympäristöjä
humaania lähestymistapaa
kuutta viikkoa tunnissa
viikkoa 42

Moitimme: 
teknologian kehityksen jarruttamista humaanin lähestymistavan kautta;)
Amican tuplapiimän lisätaksaa