Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että kokopäiväinen Täysiä-opiskelu aloitellaan siis huomenna ensimmäinen päivä syyskuuta. On siis ehkä aika ottaa kalenteri aidosti esiin, ja ilmoittautua kursseille, jotka sitä vaativat ja samalla tarkistella sopivia harkka-aikoja.

Harkat sopivat "perinteiseen tyyliin" kalenteriin eli olo on kuin rokkifestareilla. Kaikkea kivaa on tarjolla, mutta ehdit tai jaksat vain pieneen osaan kaikesta. Luennoilla olisi vähintään jalo tarkoitus käydä istumassa ja vähintään katsomassa tarjolla olevia asioita omaa oppimista varten, mutta kokemus on osoittanut harjoitukset paljon tehokkaammiksi oppimisen kannalta ja siksi myös ykkösprioriteetilla kulkeviksi.

Ilmoittautumishärpättimet ja -tottumukset ovat kohtalaisen erikoisia, kun on tottunut toisenlaisiin vastaaviin. Samoin TTY:lla tottui siihen, että kursseille pitää (nykyään) aina ilmoittautua ja tämäkin tapahtuu hyvissä ajoin ennen periodin alkua. Lähes kaikille kursseille pääsi myös sisään aina. Yksi asia kaikissa järjestelmissä hämmentää silti; vaikka tunnistautumiseen käytetään peruspalvelutunnusta, miksi opiskelijan tiedot kysellään aina erikseen? Ei sillä, että tämä rasittaisi kovasti ihmistä, mutta hieman oudolta ja ylivarmistetulta tuntuu.. No, joka tapauksessa lähestymistapa kaikkeen tuntuu Pohjoisella Yliopistolla kovin paljon humaanimmalta kuin Hervannassa, mikä taas ei yllätä yhtään. Eipä silti, koska kuitenkin tein virheen ilmoittautumisissa, sitä ei pääse korjaamaan ottamatta yhteyttä kolmanteen osapuoleen. Se siitä humaaniudesta.

Ilmoittautumissession jälkeen kalenteri näyttää ihan siedettävältä. Tosin oman opiskelun määrähän se on, mikä ihmistä rasittaa, ei niinkään ohjatut menot. Nehän ovat vain hyvä syy olla olematta nenä läppärin ja kaffemukin ääressä :) Perjantai näyttäisi vielä jopa vapaapäivältä, petollista.