Päivä numerolla 2 varsinaisesti tuolla kampuksella, toki jotain kotihommia on tullut tehtyä kuten LaKi:n palautukset kovalla kiireella eilen aamulla. Itse harjoituksissa menikin sitten kokonainen vartti, tosin eipä näissä ensimmäisissä tehtävissä vielä mitään erikoisempaa ollut. Ohjelmoijan ajattelutapaa metsästellään pikkuhiljaa askel kerrallaan ja itse pidän vuokaavioista ja niiden teosta paljon. Ainakin käsin, koneella sai tovin jos toisenkin taistella laatikoiden ja nuolien kanssa. Täytyykin etsiä jokin tähän tarkoitukseen mahdollisesti tehty koodikieli+ohjelma, sellainen olisi vallan vinkeä. Pakkohan sen on olla tehty jo..

Otin myös ensiaskeleen paikallisen tietotekniikan peruskurssin kanssa. Samaan aikaan päässä huutaa iso turhautuminen, sillä tämähän on tarkoitettu käytännössä tietotekniikkanoviiseille; parin vuoden järjestelmätukihenkilön kokemuksella lähtee jopa turhan nollista. Eikä kurssilla juurikaan käsitellä UTA:n tietojärjestelmiä, joka olisi tietysti ollut se itselle kiinnostava anti. Lisäksi kurssilla vertaisarvioidaan muiden palauttamia tehtäviä, joka ei myöskään ole itselle uutta assarinakin toimineena. Eipä silti, eiköhän tuosta saa hyvää arvosanaa 4op:n edestä kohtalaisen pienellä työllä ja samalla tulee tutkattua, josko Officeista oppisi jotain uutta ja jännää.

Tilastotieteen ensimmäinen kurssi alkoi myös tänään. Vaikuttaa työläältä ja samaan aikaan kaikki on ihanan vapaaehtoista. SPSS korvautunee Linuxille suunnatulla PSPP:lla tai vaihtoehtoisesti vietän jokusen pitkähkön illan Tieto-Pinnissä, johon myös otin ensiaskeleet vasta tänään. Tilastotiede vaikuttaa tässä vaiheessa myös äärimmäisen kiinnostavalta, täytynee vain tehdä kohtalaisen kovasti töitä sen eteen, että pääsee tuossa kärryille. Tästä osaamisesta on myös suoraa hyötyä elektroniikkataustalleni luotettavuustutkimuksessa. Ensiluennolla opiskelijoita kannustettiin mielestäni hienosti; kurssi vaatii raakaa työtä eikä sitä voi korvata matemaattisella lahjakkuudella. Luulisi jälkimmäisestä silti hieman hyötyä olevan, tosin itselläni tuollaista yliopistomatemaattista lahjakkuutta ja hahmotuskykyä ei juurikaan ole, sen huomasin viimeistään TTY:n N-ulotteisten pallojen tapauksissa. Ehkä se oma raja menee siellä perusinsinöörimatematiikan laskutoimituksissa, muutenkin olen aina ollut lahjakkaampi työstämään laskuja ja käyttämään annettuja matemaattisia työkaluja kuin oivaltamaan syvempiä matemaattisia ongelmia.

Päivän saldona 6h tehokasta kampustelua.